Jag är en skrivande person. Min författarvän skulle säga att det är fegt av mig att säga så. Själv presenterar han sig som författare. Han sitter och skriver en bok, alltså är han en författare. Det är inget konstigt med det.

Går du in och googlar på namnet så sått det att en författare är en person som skriver olika texter som till exempel romaner, noveller och artiklar. Det är bara en av många definitioner. Om du vill bli medlem av Sveriges författarförbund behöver du minst gett ut tre böcker.

Jag är en skrivande person. Jag gillar att skriva, det är både mitt sätt att lära mig nya saker, fundera över det som hänt och allmänt reflekterande.

Förr kom mycket av mina tankar ner i dagböcker. Jag har massor av dagböcker ( 50+) där jag kan följa min utveckling från en skrivande 7 åring och fram till idag.
Jag har även skrivit mycket genom åren som jag gått i skolan. Båda grundskola och gymnasium men framför allt på högskolan. Jag har totalt läst i sju är, där huvudfokus varit på religion, historia och pedagogik. Jag har en lärarutbildning i svenska och religion.

I mitt yrke inom turism har det varit bra att skriva. Skriva igenkännande texter när det är tufft för mina kollegor, men också för att kunna lära mig själv nya saker och undervisa andra.
Köra en rundtur i Egypten krävde mycket läsande och sammanställande av fakta för att sedan kunna ge det vidare till andra. Mitt mål med mitt yrke har varit att kunna ge mina gäster en övergripande bild av landet ur alla aspekter.
I vardagen är arbetet idag fullt av att ge ut informationstexter, coacha och leda på distans, vara en problemlösare. Det innebär också att i alla lägen vara en god representant för mitt företag.

I mitt skrivande är jag snabb på att få fram text. Inga problem alls. Sedan viktigt att texten korrekturläses av mig eller av en kollega. Jag har inget som helst problem att ta emot konstruktiv feedback och ändrar gärna den delen av mina texter om det är nödvändigt.

Jag skriver bloggar, men jag inser att jag inte skriver tillräckligt regelbundet eller inriktat på ett ämne för att få någon större publik. Jag har tidigare skrivit bloggar om resor, lycka, träning och publicerat bilder kring olika teman. Nu gör jag en nystart med min skrivblogg. Ett bidrag i veckan kommer att publiceras.

När jag var liten hade jag tre drömmar.

En var att bli bibliotekarie på Karolina Redeviva i Uppsala. Jag älskar att läsa och är en allätare. Karolina i Uppsala har många 1:a utgåvor och som barn ville jag gärna också titta på alla serietidningar som fanns där.

Den andra drömmen var att bli författare. Jag skrev och skrev olika berättelser. Jag hade av någon anledning flera katastrof sernario framför mig och skrev bland annat om hur det skulle bli om vi skulle få kärnvapenkrig. Jag gillade att fantisera och hitta nya slut på alla spännande böcker som jag läste.

I vuxen ålder la jag dessvärre skrivandet på hyllan och ägnade mig åt min tredje dröm, att resa och åka ut i världen. Jag började arbeta i resebranschen och har varit där sedan dess. Jag har skrivit många tankar och reflektioner kring resande och upptäckandet av världen.

Känslor kring skrivande kan vara många och det beror på dagsformen. Jag gillar generellt att skriva. Jag förstår inte varför jag inte lägger ner mer tid på skrivandet som jag tycker så mycket om. Jag vet att det handlar om att skapa rutiner och regelbundenhet kring skrivandet.
När jag sätter mig ner blir jag förvånad även att tiden kan springa iväg så snabbt. Jag har tänkt mycket på en skrivplats. Jag gjorde en fin skrivplats. Jag har dessvärre inte använt den. Jag gillar att sitta vid köksbordet. Så jag har slutat att göra motstånd och sitter där numera och skriver.

Det är så mycket jag vill skriva inom så många områden. Jag vill skriva krim, reseskildringar, barnböcker och en familjehistoria till min familj om min älskade mormor. För att det skulle bli en bok var jag tvungen att välja berättelse och helt fokusera på den. Det har hjälpt mig. Nu fokuserar jag på en berättelse i taget.

Snart är min första berättelse klar och skall skickas ut i världen. När berättelsen har fått vingar skall jag ta till mig samma mod som min vän. Jag skall presentera mig som författare…