Crime Time Gotland 2017

3 intensiva dagar med 50 olika författare på plats. Det är inspirerande och nu behöver jag åka hem och smälta alla intryck.

Det första som jag tänker på är alla möten. Möten mellan läsare och författare. Möten mellan debutanter och läsare. Möten mellan förlag och skribenter. Möten mellan olika läsare där de delar sina reflektioner och tankar. Möten mellan skrivkamrater. Möten mellan författare och författare. Möten mellan poliser, kemister och läsare.

Det är speciellt att få prata med personer som har samma intresse som dig, oavsett om det gäller läsande eller skrivande. Det finns en förståelse för varandras liv, lycka och svårigheter. Det är roligt att höra att många författare håller ihop och stöttar varandra.

Alla förstår hur det är att leva i en skriv-eller läsbubbla.

Crime Time är en plats där du under några dagar får vara med i gänget. Många författare är öppna, pratar och signerar sina böcker och ger dig tips när de förstår att du är på samma resa som de själva en gång startade.

Lycka till! Ge inte upp. Tro på din egen idé.

Du är en av få som skrivit ett manus.

De flesta tänker att de skall skriva en bok. Tanken blir aldrig verklighet och de väntar på mer tid eller inspiration. Jag har fått lära mig att skriva en bok är 10% talang och inspiration. Resten av de 90% är hårt arbete.

Jag har också i år fått mer inblick i att alla författare själva hittat sin skrivprocess och vad som fungerar för dem. Det betyder att jag just nu arbetar med och jobbar med att finslipa min skrivprocess.

Jag är mer peppad än någonsin att fortsätta att arbeta med min dröm. Nu sätter jag igång på allvar och skriver bok två.

Tack för all inspiration och peppande.

Tack för alla härliga möten.