Tack för att vi fick läsa ditt manus.
Tyvärr har vi nu besluta att tacka nej till erbjudande om utgivning…
Lycka till på annat håll!

Mitt första nej. Ett standardsvar från ett förlag. Det betyder att de inte tycker att boken var intressant för bearbetning eller utlåtande.

Jag visste att jag skulle få ett eller flera sådana svar. Jag var förberedd. Samtidigt gör det ont i hjärtat. Det måste jag säga. Det gör ont. Ett nej.Min bok duger inte. Det är så lätt att tvivlen kommer.

Tack och lov har jag underbara författarvänner som jag pratade med på kvällen. De peppade mig. Talade om det jag redan visste. Man måste få några nej innan det kommer ett ja. Då kändes det bättre.

På natten efter nejet hade jag en stark dröm. Jag fick ett telefonsamtal. En person som ringde och sa att min bok var intressant. De ville jobba vidare på den och få boken utgiven. Drömmen var så stark och tydlig. Mitt hopp kom tillbaka. Mitt undermedvetna säger till mig att inte ge upp. Jag skall fortsätta att hålla min dröm levande.

Boken kommer att komma ut. Jag har fått svar av ett av tio förslag som jag skickat till. Det finns fortfarande flera förlag som kan se annat, se potential i det jag har skrivit.

Jag håller på att lära mig konsten att få ett nej i bokbranschen. I andra områden i livet har har fått nej och ja. Du måste fråga och du måste försöka, annars har du ingen chans att få ett ja.

Så konsten att ta ett nej för mig är att våga. Våga gå ut efter sina drömmar.
Vara beredd på att få nej, samtidigt som du många gånger får mer ja än du trodde.