Jag vill ge tips om en bok kring karaktärer som just kommit ut av Jeanette Niemi.
Denna bok är uppbyggd som en vänbok, men med frågor av en helt annan karaktär.

En av mina svårigheter har varit att fördjupa mina karaktärer och göra dem spännande. Det har kommit massor med bra tips om hur man skall bli bättre vän med sina karaktärer. Du kan gå ut och gå och samtala med dem. Det bästa är då om du har en skrivvän med dig som kan ställa oväntade frågor som du behöver besvara. Om du inte vet frågan på förhand vet du inte heller vad din karaktär kommer att svara.

Du behöver gå in på djupet för att hitta dina karaktärers röst, drömmar och hemligheter. I en bok gäller det verkligen att ta fram det dolda och inte bara en putsade fasaden som vi själva visar i sociala sammanhang.

Det gäller att komma in på frågor som berör, frågor som du inte skulle berätta för någon annan vet. För visst är det så att vi alla bär på hemligheter. Oavsett vad vi säger har vi alla något som vi känner skam och skuld för.

Om du vill utmana dig själv med dina karaktärer är denna bok något för dig.

Jag har läst om många författare som berättar att deras karaktärer får ett eget liv och att de inte alltid gör som författaren vill. Jag tror att det händer den dagen som du känner dina karaktärer väldigt bra och gjort en ordentlig undersökning om vem de är, vart de vill komma, vart ligger deras svagheter, rädslor och drömmar.