Väntans tider…

…är så frusterade, jobbigt och fullt av alla möjliga tankar.
Det är så lätt att bygga upp egna senario i huvudet om varför det tar så lång tid och varför jag inte får ett svar. Det är inte alltid de mest positiva tankar. Snarare tvärtom. Det är så lätt att tänka tankar om att manuset inte duger.

Jag vet inte hur det är med dig? Jag gillar inte att vänta. Det är ok ett tag, under en tidsbegränsad period eller om jag vet om en deadline. Då har jag tålamod.

Då jag själv har så svårt att vänta utan deadline arbetar jag mer och mer på att sätta deadline i mitt eget liv, både arbetsmässiga och privata projekt. Allting blir så mycket enklare att planera när det finns en tidsgräns.

Nu väntar jag. De flesta förlag säger att väntetiden är upp till 3 månader. Det är ok.
Det är en deadline att förhålla sig till. Den gränsen är snart slut. Det är drygt 3 veckor kvar. 8 av 10 förlag har sagt nej. Nej, utan förklaring vilket är precis de som är utlovat. Man skulle önska någon form av feedback, men det är lika sällsynt som promillen som får chansen att bli debutant.

Nej, är ett faktum som inte går att komma ifrån. Alla säger att det räcker med att ett förlag säger ja. Det är sant. Det räcker. Men om inget förlag säger ja måste det finnas en plan B.

Tidsfristen för deras svar är snart slut. Så det innebär att jag börjar arbeta och sätta mig in att göra hela resan själv. Jag har lovat mig själv att boken skall komma ut första halvåret 2018 och det tänker jag hålla. Jag behöver bara förstå mer av denna världen och i vilken kanal som boken passar sig bäst att komma ut i.

Väntan tider är jobbigt. Det känns som jag sitter som gisslan i tiden. Jag kan inte påverka utgången eller när svaren kommer. Det är dock skönt att jag kan planera för nästa steg och börja förbereda mig för det när de sista svaren kommer.
Det är med den vetskapen som jag nu kommer att arbeta vidare med min bok.

Låt väntans tid snart vara över och jag får ta massor av aktions igen.