När får du dina idéer till dina berättelser?

Jag har just kommit hem från julottan. Oerhört stämningsfullt och vackert. När jag satt och lyssnade på musiken fick jag samtidigt nya idéer. Några förändringar som jag kan göra för att min första bok skall bli tydligare. Musik hjälper mig att komma i kontakt med min kreativa sida. Nu när jag kommit till den insikten skall jag se till att använda den.

Det var nämligen så att förra året när jag var på konsert med Händels Messias fick jag till mig hela bok två och vad den skulle handa om. Innan dess visste jag bara vilken plats boken skulle utspela sig på. Nu kom hela berättelsen till mig med klara bilder om vad det skulle handla om samt några personer som introducerade sig för mig. Jag kunde inte vänta utan tog fram mobilen och skrev ner tankarna direkt.

Det får mig att fundera över hur mycket vi är i stillhet och inte gör någonting?
Jag vet själv att jag gärna har något för händerna hela tiden. Jag gör gärna två saker samtidigt. Städar samtidigt som jag lyssnar på en podd. Tar upp telefonen om jag inte har något att göra. Läser nyheter eller surfar runt. Åker kommunalt och samtidigt lyssnar på en ljudbok. Det är endast när jag är ute och motionerar eller går i skogen som jag har tystnad runt omkring mig. Jag tycker om att höra skogens egna ljud.
Jag har ett ständigt brus omkring mig av ljud. Jag förstår att jag behöver ge mig själv tid att vara urkopplad, utloggad och bara närvarande med mig själv. Ge mig själv en annan form av egen tid. Meditation, skogen eller vattnet som också ger mig en enormt lugn.

Mer egen tid kommer att ge mer idéer till nya berättelser.