Första veckan i januari och jag står inför flera nya spännande lärdomar och utmaningar. Jag har bestämt att ge ut min bok själv. Jag kan ingenting om hur man gör utan det är något som jag behöver lära mig.

Tidningen skriva har precis kommit ut med en bok om just ”Ge ut din bok” av Johanna Wiman. Jag bestämde den innan jul och har nu fått den i min hand.

Innehållsförteckningen är spännande:
*Få koll på läget – introduktion till egenutgivning.
*Vässa ditt manus.
*Ge ut boken.
*Toppa formen. Grafiskt helhetsperspektiv.
*Nå ut – marknadsföring.
*Sälj boken.
*Bli författare.

Jag har hunnit göra en första skumläsning av boken och den ger precis det som jag behöver just nu. Grundkunskap i vad jag behöver tänka på. Det ger mig möjlighet att göra en checklista för allt från grafisk form, framsida, budget för boken, distrubutionskanaler. Det är vad jag kommer att ägna denna vecka åt. Får en överblick över vad jag behöver veta och tänka på.

Nu har jag också i mitt kontaktnät 2 personer som gett ut böcker på egen hand. Jag skall se till att snarast intervjua dem båda för att få veta vad de tyckte var utmaningar i själva processen.

Mitt manus är hos en lektör/redaktör under december/januari som kommer att ge mig tips på hur min bok kan bli ännu bättre.

Nu händer det. Det känns skönt att ta tag i denna process själv och inte längre vänta på svar från ett förlag. 2018 är året när Olyckssystrar kommer ut. Jag kommer att hålla er uppdaterade om hela processen varje söndagen på denna blogg.