Vad gör man när man fastnar? När det inte kommer fram någon text.
När det står helt still. Du kommer inte längre ihåg varför du en gång ville skriva.

Jag har tidigare skrivit om vikten att ta ditt skrivande på allvar. Det går att göra på många olika sätt. Börja med att ta ditt skrivande på allvar och avsätt tid för skrivandet i vardagen. Det bästa är att skriva något varje dag.

Skaffa skrivkompisar som du talar med regelbundet. Jag har minst ett skrivsamtal i veckan med en annan författare. Jag ser till att en gång i månaden finnas i sammanhang som inspirerar mig och mitt skrivande.

En bra möjlighet är att gå på skrivkurs regelbundet eller åka på skrivkurs en till två gånger per år. Där handlar det om vem du är och om det är lättare för dig att ha lite skrivtid varje dag eller att ha fokuserad tid en till två veckor där du kan skriva hela tiden.

Du skall räkna allt arbete runt omkring skrivande som skrivtid. Det gäller din tid då du behöver undersöka och lära dig nya saker till din bok.

Något som jag verkligen gillar är poddar. Det finns i alla möjliga ämnen idag.
Jag vill rekommendera två som för mig har varit mycket inspirerande som talar kring skrivande och dess hantverk. Det är:

Skrivradion med Jeanette Niemi
Skriv en bestseller eller en annan bok av Caroline och Ninni

Jag som skriver deckare lyssnar också på mordpodden. Beroende på vad du skriver om för ämne så är det bara att leta efter just ditt ämne och hitta en podd som passar dig.