Har du någon gång varit med om att ditt material från datorn försvinner.
En text, ett dokument försvinner hux flux. Kommer du ihåg hur du kände dig då?

Jag berättade förra veckan att jag kommit igång och redigerat. Jag har hunnit ändra hälften av boken och det känns bra. I lördags skulle jag göra en backup på datorn. Inga konstigheter med det. I söndags kom det en uppdatering som jag satt igång med i måndagsmorse.

Tisdag när jag skulle arbeta vidare och kunde jag inte hitta mitt dokument.
Min bok som jag skrivit och redigerat på i 3 år. Jag blir alldeles iskall. Den är inte där den skall vara. Jag letar överallt. Inser att jag behöver bygga bättre ordning bland mina filer, men den finns verkligen ingenstans. Jag pratar med min sambo som är en trollkonstnär när det gäller datorer. Han kan inte hitta min bok heller. Nu börjar jag bli riktigt orolig och får en stor klump i magen. Vad gör jag? Hur skall jag kunna återskapa de fyra sista veckornas arbete.

Hur kunde jag vara så dum? Jag borde sparat den på ett annat ställe. Jag kommer på att jag gjort en back-up, vi går in och tittar men kan inte hitta den där heller.
Jag vill bara sätta mig ner och gråta. Samtidigt vet jag att det inte leder någonstans.Tur i oturen har jag skickat texterna vidare. Jag kan gå in och titta på dem, återskapa delar av dokumentet och göra redigeringen på nytt.

Vi fortsätter att leta och tillslut hittar vi dokumentet. Vi vet inte hur det försvann och det är definitivt inte på det stället det borde vara. På något sätt hittar vi en återskapad kopia. Nu har jag lovat mig själv att göra back-up oftare och definitivt hela tiden spara minst en molnkopia. Orkar inte med sådan oro och frustration igen.
Just nu är jag bara så tacksam att jag kunde hitta den.
Tusen tusen tack.