I vilka miljöer får du inspiration och vill skriva?

Skrivresor är en fantastisk miljö. Förutom att du lär dig ny skrivteknik, så umgås du med författarvänner och lever för skrivandet en hel vecka. Skrivandet kommer till och med in i dina drömmar. Det är fantastiskt.

Jag har också märkt att inspirationen kommer till mig när jag minst anar det. Först ett och halvt år sedan satt jag och lyssnade på Messias Händel i kyrkan runt jultid. Då fick jag till mig bok nummer två som kommer att utspela sig i Egypten.
Det var så häftigt att historien kom och jag var snabb på att skriva ner planen av boken. Man vet ju aldrig hur länge en ide är kvar i huvudet om man inte skriver ner den.

Jag har skrivit en del på andra boken under förra året när jag väntade på att få svar från förlagen. Inte så mycket men lite grann. Sedan kommer en ny redigerings – och omarbetningsfas av första boken och den har fått allt fokus.

Inspirationen kommer också till mig när jag inte stressar omkring utan är ledig.
Transporter är bra för min inspiration, då kan jag inte göra så mycket annat än att skriva, lyssna på böcker eller filosofera.

Sitta på ett café, titta på människor eller lyssna till lösrykta dialoger kan också ge inspiration. Då du bara hör hälften av konversationen när en person talar i telefon kan du fantisera ihop vad den andra personen säger. Titta på människor, se deras ansiktsdrag, fundera hur du bäst skulle beskriva dem om de var en karaktär i en av deras böcker. Fundera över vad de har för rädslor, hemligheter och tankar.

Jag tror att du kan finna inspiration i det mesta, bara du är öppen för nya intryck, nyfiken och tar emot alla spännande historier som kommer till dig.
En av mina skrivmentorer Annika sa till mig att alla bär vi på minst en historia. Det håller jag med henne om, alla har vi en historia att berätta.