Det finns så fantastiskt många underbara bokrecensenter på Instagram. Jag kommer att dela med mig av deras texter på denna blogg. Oftast får man endast mindre utdrag av vad de skriver i sina bloggar men jag vill hedra deras arbete och skriva allt. Tack för en fin bokrecension Ninas bokhylla.

https://www.instagram.com/ninasbokhylla/?hl=sv

”Jag erkänner, jag längtar utomlands! Jag vill uppleva andra kulturer, känna doften av naturen och havet, känna myllret av människor och höra dem prata på främmande språk!

I dessa tider är det bara att fortsätta drömma så jag gjorde det när jag läste charterdeckaren ”Systrarna på Kreta” skriven av Anna-Maria Ekblad.

Detta är del ett av tre och utgivningsdatum är 15 augusti. För närvarande finns den somljudbok och e-bok.

Redan från första kapitlet känner du att du befinner dig på Kreta! Du känner historiens vingslag, du hör havet slå mot piren, du hör människor skratta och gråta, du känner doften av lamm som tillagas i varje kvarter. Du känner den grekiska värmen!

I boken får vi följa en samling turister som anländer till Kreta! Alla förväntar sig få en härlig semester, med sol, nöjen och lata dagar. De de inte förväntar sig är att ett par av dem kommer begå självmord. Frågan är om det är självmord eller har männen kanske blivit mördade?

En av reseguiderna fattar misstankar och börjar själv undersöka morden. Den unga frun till mannen som dog var först väldigt tillbakadragen, men efter mannen bortgång lever hon plötsligt ut alla sina känslor.

Kollegorna är det också något konstigt med? Vem hänger ihop med vem, och varför kommer det sig att några av dem kände turisterna som blivit mördade?

Vi får följa några karismatiska kvinnor. Deras berättelse vävs skickligt ihop med Greklands historia och mytologi på ett sätt som jag verkligen gillar. Dessa starka kvinnor har vuxit sig starka pga av tuffa erfarenheter i livet och har en betydande roll i handlingen!

Jag tycker väldigt mycket om ”Systrarna på Kreta” och ser med spänd förväntning fram emot del två!

Tack för att jag fick drömma mig bort till Kreta! Inför nästa bok finns dock mina frågeställningar kvar…

Vem är egentligen denna Gaia? Vilka var de sju offren? Blir det fler mord?”

@ninasbokhylla

#systrarnapåkreta #charterdeckare #spänning #charter #reseledare #turism #Kreta #Grekland #mysdeckare #mord #feelgooddeckare #ritualmord #kärlek #thriller  #serie #svenskdeckare #starkakvinnor #hoiforlag #hoi #höstläsning