När jag tänkte på min dröm att bli författare och skriva böcker var det i första hand på min drivkraft att få skriva berättelser. Jag har haft äran att i bussar berätta om ett lands historia och mytologi. Då ville jag skapa nyfikenhet och förståelse för landet. Att resa, se och upptäcka andra länder och kulturer har alltid varit en av mina passioner.

När det gäller skrivandet har jag haft en önskan om att ta läsarna till en annan plats, möta andra människor och vara i en annan värld än deras egen för en stund. Jag tänker bilden av boken om landet Narnia, där barnen går in i ett klädskåp och kommer ut i en helt annan verklighet. Det är hur böcker fungerar för mig. Jag går in i bokens universum och förlorar mig fullständigt.

Jag hade inte tänkt på mötet med mina läsare och hur givande det är.

För det är ju så att när boken är klar och kommer i läsarens händer är berättelsen inte längre min. Det tycker jag är så häftigt. Då är det läsarens tur att göra berättelsen till sin egen. Beroende på läsaren så är det olika delar av texten som berör. 

På en boksignering när du möter läsaren så får du höra om hur de upplever din bok och ger dig massor med härliga uppslag och tankar inför framtida berättelser. 

Det faktum att bli läst gör mig glad och tacksam.

#systrarnapåkreta #charterdeckare #spänning #charter #reseledare #turism #Kreta #Grekland #mysdeckare #ritualmord #kärlek #thriller #serie #starkakvinnor #hoiforlag #höstläsning #boktips #feelgooddeckare #roslagensbokhandel #Norrtälje