Jag vet inte om charterdeckare är en genrer eller ej, men jag tycker att det passar bra på denna boken.

Det är inte så vanligt att blanda nutid med de gamla grekiska gudarna men Anna-Maria Ekblad gör det väldigt bra. Jag tycker att det är kul att gudarnas historia får så stor plats, det gör att boken skiljer sig från alla ”vanliga”deckare. Här får. man en härlig blandning av semesterkänsla, gudarnas mystik och ond bråd död, allt förpackat i en och samma bok.

Jag har lyssnat på den som ljudbok och i början var det lite svårt att hålla isär alla människorna. Det var bra att hon läsa upp persongalleriet i början men jag tror att man har ännu mer behållning av det som en traditionell bok. Kul att det är författaren själv som läser, hon har en väldigt behaglig röst. Men tyvärr så stakade hon sig en del och gjorde små pauser mitt i meningar, vilket gjorde att det inte blev något riktigt flyt. Storyn i sig får en 4:a men pga oflytet i läsningen blir totalen en 3:a. Men jag blir absolut sugen på att läsa del två om Anna och se vad som händer i hennes liv.

@boktanken

#systrarnapåkreta #charterdeckare #spänning #charter #reseledare #turism #Kreta #Grekland #mysdeckare #mord #feelgooddeckare #ritualmord #kärlek #thriller  #serie #svenskdeckare #starkakvinnor #hoiforlag #hoi #höstläsning