När jag fick förfrågan att läsa denna spännande charterdeckare, en helt ny serie i tre delar, tackar jag ja direkt. (Fast att jag egentligen är emot e-böcker.) Det lät spännande med mord i ett vackert Grekland.

Det som gör denna så speciell är just miljön den utspelar sig i och dess historia. Det övernaturliga och den lilla-sektkänslan som infinner sig blandas utmed starka känslor och vänskapsband.

Här finns lite av allt helt enkelt, som en påse Gott och blandat; mord, historia, sol och bad, relationer, bra som dåliga och så lite gudinnor.

Samtidigt som jag får njuta av den spännande handlingen, får jag även en historielektion på köpet, vilket jag gillar skarpt. Den är väldigt lättläst och faktan i boken känns välarbetad.

Att jobba som reseguide tror jag nästan alla har drömt om någon gång i sitt liv. här får jag chansen att befinna mig i arbetet och jag får en hum om hur det går till. Språket är bra och miljön beskriv på ett sätt som gör att jag känner saltstänket från havet, lukten av det grillade lammet och jag ryser av synen av kvinnorna i vitt.

Det är en del karaktärer med men fiffigt nog så kan man läsa en kort sammanfattning om samtliga under de första sidorna i boken.

Det är en serie som jag kommer fortsätta att följa och jag ser fram emot nästa bok. Undras vart jag ska få resa då och vad jag ska få vara med om.

@emmasbokhylla

#systrarnapåkreta #charterdeckare #spänning #charter #reseledare #turism #Kreta #Grekland #mysdeckare #feelgooddeckare #mord #ritualmord #kärlek #thriller #serie #svenskdeckare #starkakvinnor #hoiforlag #hoi #höstläsning