Hur får du inspiration till din berättelse?

Jag har just suttit en stund i Sollentuna centrum och tittat på folk. Det är ett nöje, titta och lyssna, undra hur deras liv är. Det finns så mycket som du inte kan se utanpå en människa och det är nog därför jag är så intresserad av människor och deras beteende.Jag tycker om att promenera, titta på hus och fundera hur människorna där inne lever. Vad de blir lyckliga av och vilka utmaningar som finns. 

En sak som bryter av i vardagen orsakar ofta många frågetecken. Jag gick förbi ett hus där ytterdörren var trasig. Det verkade som någon backat på dörren med en bil och även kört ner brevlådan. Var det medvetet eller ett misstag? Var familjen hemma? Vad tänkte de? Var de rädda?Så går mina tankar.

Jag tycker också om att lyssna på truecrime-poddar och hämtar mycket inspiration från riktiga mordfall.Flygplatser, tågstationer  och andra platser där folk är i rörelse är verkligen perfekta för att hitta inspiration.Det var några av mina inspirationskällor. Dela gärna med dig av dina.

#systrarnapåkreta #charterdeckare #spänning #charter #reseledare #turism #Kreta #Grekland #mysdeckare #feelgooddeckare #mord #ritualmord #kärlek #thriller #serie #svenskdeckare #starkakvinnor #hoiforlag #hoi #höstläsning #nyfikenhet