Kommentar av Boktanten 2020-08-19

En härlig mix av nutida död och antikens gudar! Jag vet inte om charterdeckare är en genrer eller ej, men jag tycker att det passar bra på denna boken. Det är inte så vanligt att blanda nutid med de gamla grekiska gudarna men Anna-Maria Ekblad gör det väldigt bra. Jag tycker det är kul att gudarnas historia får så stor plats, det gör att boken skiljer sig från alla vanliga deckare.

Här får man en härlig blandning av semesterkänsla, gudarnas mystik och ond bråd död, allt förpackat i en och samma bok.Jag har lyssnat på den som ljudbok och i början var det lite svårt att hålla isär alla människorna. Det var bra att hon läste upp persongalleriet i början men jag tror att man har ännu mer behållningen av det i en traditionell bok.

Kul att det är författaren själv som läser, hon har en väldigt behaglig röst. Men tyvärr så stakade hon sig en del och gjorde små pauser mitt i meningar, vilket gjorde att det inte blev något riktigt flyt. Storyn i sig får en 4:a men pga oflytet i läsningen blir totalen en 3:a. Men jag blir absolut sugen på att läsa del två om Anna och se vad som händer i hennes liv.

Kommentar av Elisabeth Berglöf 2020-05-11

Systrarna på Kreta är den första delen i den nyskapande charterdeckarserien om reseledaren Anna Lindblom. En lättsam och oerhört charmig deckare. Jag kanske skulle benämna den mer som en feelgooddeckare. Visseligen inträffar ett och annat mord, men de är trots allt oblodiga och inget som jag kommer att få mardrömmar efter att ha lyssnat på

Boken är skriven på ett lättsamt sätt och med glimten i ögat och jag tycker Anna – Maria verkligen lyckas förmedla den där ljuvliga känslan av att vara på Kreta. Allt från miljöer till läcker mat, vilket får mig att bums vilja packa väskan och resa tillbaka till den underbara ön. Jag tycker att hon väver in den grekiska mytologin på ett mycket spännande och intressant sätt, det gör det hela ännu mera spännande. Författaren måsta ha ägnat en hel del research och visar verkligen sin kunnighet i den gamla grekiska historien. Jag har förstått att det kommer ytterligare två böcker och kanske det är därför jag inte riktigt får kläm på slutet.

En lättsam bok om reseledaren Anna Lindblom att ta med sig ut i hängmattan eller i solstolen. Jag hade svårt att sluta lyssna för jag ville ju bara få svar, hur ska det sluta? Kan Anna släppa sina misstankar eller är hon faktiskt mördaren på spåren?

#systrarnapåkreta #charterdeckare #spänning #charter #reseledare #turism #Kreta #Grekland #mysdeckare #recension #feelgooddeckare #mord #ritualmord #kärlek #thriller #serie #svenskdeckare #starkakvinnor #hoiforlag #hoi #höstläsning #nyfikenhet #boktema