Systrarna på Kreta är den första delen i den nyskapande charterdeckarserien om reseledaren Anna Lindblom. En lättsam och oerhört charmig deckare. Jag kanske skulle benämna den mer som en feelgooddeckare. Visserligen inträffar ett och annat mord, men de är trots allt oblodiga och inget som jag kommer att få mardrömmar efter att ha lyssnat på.


Boken är skriven på ett lättsamt sätt och med glimten i ögat och jag tycker Anna – Maria verkligen lyckas förmedla den där ljuvliga känslan av att vara på Kreta. Allt från miljöer till läcker mat, vilket får mig att bums vilja packa väskan och resa tillbaka till den underbara ön.


Jag tycker att hon väver in den grekiska mytologin på ett mycket spännande och intressant sätt, det gör det hela ännu mera spännande. 
Författaren måste ha ägnat en hel del research och visar verkligen sin kunnighet i den gamla grekiska historien.


Jag har förstått att det kommer ytterligare böcker och kanske det är därför jag inte riktigt får kläm på slutet.


En lättsam bok om reseledaren Anna Lindblom att ta med sig ut i hängmattan eller i solstolen. Jag hade svårt att sluta lyssna för jag ville ju bara få svar, hur ska det sluta? Kan Anna släppa sina misstankar eller är hon faktiskt mördaren på spåren?

@bokprataren

#systrarnapåkreta #charterdeckare #spänning #charter #reseledare #turism #Kreta #Grekland #mysdeckare

 #feelgooddeckare #mord #ritualmord #kärlek #thriller #serie #svenskdeckare #starkakvinnor #hoiforlag #hoi #vinterläsning #nyfikenhet #boktema #bokrecension #resaibokensvärld #bokprataren