Jag har äntligen fått tag på boken “Att skriva” av Stephen King. Den har varit slutsåld och alla som jag pratat med säger att den är så bra.  Jag har precis fått ta del av hans egen historia och ska nu börja att ge mig i kast med hans verktygslåda för skrivande. Gillar hans metafor att tala om olika delar av skrivandet precis som en verktygslåda. Du hittar din egen ordrikedom i första facket, där du som snickare skulle hitta en hammare. Grammatiken i fack två och så vidare. 

Stephan säger “Läs mycket och skriv mycket. Såvitt jag vet finns det ingen genväg runt dessa två grundförutsättningar. Själv läser jag långsamt, men jag brukar ta mig igenom sjuttio till åttio böcker per år, mest skönlitteratur.” Det är intressant. Han läser minst sjuttio böcker på ett år för att han gillar berättelser. 

Barn uppmuntras av akademibokhandeln att ta läsborgarmärken. Det är för att läsandet bland yngre verkar minska.  När jag tittar i en artikel från SVT från 2002 talar många om att de läser en bok i månaden. Det är 12 böcker på ett år.  Boktugg, branschtidningen har en artikel från 2016 som talar om att 5% av svenska befolkningen idag har digital boktjänst i jämförelse med med 45% har en musiktjänst. Snittet alla ålderskategorier är 30 minuters läsning om dagen oavsett om det är pappersbok, e-bok eller ljudbok. Det verkar vara en siffra som håller över tid. 

Jag läste 26 böcker 2019 och 27 böcker 2020. Det blir drygt två böcker i månaden. Jag vill gärna läsa fler böcker på ett år och det får bli en av mina målsättningar för 2021.  Min sambo har läst 37 böcker och hans mamma 52 böcker.

Hur många böcker läser du? 

#systrarnapåkreta #charterdeckare #spänning #charter #reseledare #turism #Kreta #Grekland #mysdeckare #mord #ritualmord #kärlek #thriller  #serie #svenskdeckare #starkakvinnor #hoiforlag #skriva #skrivutveckling #utbildning #feelgooddeckare #bokläsande