Citat: Livet är som en bok,Du kan inte ändra de sidor som redan är skrivna,Men du kan alltid börja på ett nytt kapitel. /Okänd författare.

Hur berättar du om ditt liv?Vad ser du?Vad upplever du?

Det är mörkt och kallt. Jag hatar vintern och jag går varje dag och väntar tills ljuset och värmen kommer tillbaka. Det är ett hemskt land som vi lever i. Jag borde flytta härifrån men jag har inte råd. Nu med pandemin kan jag inte ens resa. Allt känns hopplöst. 

eller?

Det är mörkt och kallt. Det är fakta och det har varit den gråaste vintern på länge. När det är mörkt tänder jag ljus hemma. Jag går ut under dygnets ljusa/gråa timmar. Jag gör allt jag kan för att få så mycket ljus som möjligt. Nu när det har vänt blir det några minuter ljusare varje dag och jag känner varje vecka och är glad för att ljuset är på väg tillbaka. De få gånger solen visar sig, är jag direkt ute, välkomnar den och njuter av den i fulla drag. Jag är tacksam för att den visar sig.Det är kallt men jag tar på mig bra med kläder när jag är ute och går. Det är något som jag själv kan påverka för att inte frysa.

Vintern är inte min favoritårstid, i alla fall inte när det bara är mörkt och grått. Men jag tycker om årstidernas växlingar som vi har i Sverige. Genom att vara med om och uppleva förändring, så uppskattar jag alla årstider. Nu under pandemin upptäcker jag min näromgivning mer och den vackra naturen runt Stockholm. Jag kallar det för mikroäventyr och är närvarande i stunden på dessa resor precis som när jag reser utomlands. Närvaron gör att jag uppskattar detaljerna mer. Jag ser till att vara ute mycket under helgerna och göra olika saker. Vill inte att dagarna ska vara lika varandra, då känns allt som en stor grå massa. Genom att göra olika saker grötar inte dagarna ihop sig utan skiljer ut sig från varandra. Det gör att det känns hoppfullt och jag är tacksam för allt jag har runt omkring mig.

Hur berättar du om ditt liv? Vad ser du? Vad upplever du?

Jag ser inte allting positivt eller rosenrött, men jag försöker plocka fram det som är bra. Jag är inte en felsökare, som vi lärde oss när vi var barn. Finn fem fel. Jag försöker hitta det som är bra och som ger mig energi. Jag arbetar varje dag med det mindsetet.

#systrarnapåkreta #charterdeckare #spänning #charter #reseledare #turism #Kreta #Grekland #mysdeckare #mord #ritualmord #kärlek #thriller  #serie #svenskdeckare #starkakvinnor #hoiforlag #skriva #skrivutveckling #utbildning #feelgooddeckare #bokläsande #vinterläsning #resande #resaärattleva #citat #mindset