Det är inte alltid roligt att skriva. Absolut inte. Vissa dagar är det så tufft och det känns som ingenting blir bra. Jag har sällan inspiration innan jag sätter mig ner och har kommit igång med skrivandet. Det är så lätt att gå in och analysera varenda mening, radera mer än text som kommer fram. Det var en av mina största utmaningar i början. Jag tog hela tiden bort min egen text. Det resulterade i att det blev ingen text kvar som jag kunde förbättra eller skriva om.

En klok författarkollega, Jakob Sverker, sa till mig:

”Det värsta är det oskrivna bladet. Det som inte går att redigera.”

Jag håller med, och nu förstår jag skillnaden. Det skulle aldrig bli några texter om jag fortsatt på samma sätt. Det skulle inte blivit något. Det skulle verkligen vara ett tomt blad.

Vändningen för mig kom på en skrivarresa. Jag fick utmaningen av min skrivcoach att inte redigera något på 3 månader utan bara skriva texter. Det var en svår utmaning men det gav bra resultat. Det är anledningen till att jag skrivit två böcker idag. Den andra delen var att vi talade om att ha modet att skriva dåligt. Det är helt okej. Du kommer att ha massor med tid att redigera din text senare. Det är det jag tänker på nu och peppar mig själv när det går trögt att börja skriva på den tredje boken. Det är okej, detta är bara en del av skrivprocessen. Oavsett så är det viktigaste att bara fortsätta att skriva på och vara uthållig. 

Förr eller senare så blir det en ny historia.

#systrarnapåkreta #dödsklippanisharmelsheikh #charterdeckare #spänning #charter #reseledare #turism #Kreta #Grekland #Sharmelsheikh #Egypten #mysdeckare #mord #ritualmord #kärlek #thriller  #serie #svenskdeckare #starkakvinnor #hoiforlag #skriva #skrivutveckling #utbildning #feelgooddeckare #bokläsande #semesterläsning #resande #resaärattleva