Jag är så glad över att jag fick vara med på bokskrivarfestivalen och tänker mycket på den kunskap som jag fick från alla underbara deltagare och författare som delade med sig av sina erfarenheter. Om du vill ta del av materialet i efterhand gör du det via denna länk:

Jag tänker att det är inte mer än rättvist att jag själv reflekterar kring dessa nycklar de närmaste veckorna. Jag är en författare i vardande som snart gett ut min andra bok. Jag är fortfarande okänd för de flesta. Jag brinner för resande, äventyr, läsande, magi i livet, hållbarhet och personlig utveckling. Min nisch är charterdeckare.På bokskrivarfestivalen talade vi om vanor som en av författarskapets nycklar. Det finns hur mycket som helst som man kan säga i detta ämne och jag är själv konstant i utveckling och lärande. Jag vill ta upp de tre viktigaste vanor som hjälper mig i författarskapet och i mitt liv just nu.

Morgonrutin

 Jag håller med Dorotea Pettersson när hon säger i sin bok att 5 AM är inte en tidpunkt. Det är en livsstil. Det är en inspirerande bok med många bra konkreta tips som jag med varmt hjärta vill rekommendera. När det gäller mig själv så har jag skapat bra morgonrutiner, som hjälper mig att få en bra start och som ger energi varje morgon. Jag går upp klockan 5 varje morgon, tar en morgonpromenad på drygt 20 minuter, läser sedan i drygt 20 minuter om ett ämne som jag vill lära mig, just nu är det marknadsföring. Jag avslutar min egna tid med ett mentalt träningspass.

Pomodoro eller fokustid

 Jag har lättare än någonsin att bli splittrad i min koncentration och bli störd av allt och ingenting. Därför använder jag pomodoro både i arbetet och i mitt skrivande. Jag avsätter tidsfönster där jag bara fokuserar på en sak, t.ex skrivandet och skriver i 25 minuter. Sedan vilar jag i 5 minuter. Om det är att gå och hämta kaffe, röra på mig spelar ingen roll. Det viktiga är att hjärnan får vila i några minuter innan det är dags för nästa fokusperiod. 

Min inställning till tid

 Det är lätt att jaga tiden, men faktum är att vi alla har lika mycket tid mellan soluppgång och solnedgång. Det är verkligen en resurs som är rättvist utdelad. Sedan handlar det om vad jag gör med min tid. Om man inte vet vad man gör med sin tid, är det bra att börja analysera din egen tidsåtgång. Då kommer du att kunna välja och välja bort vad du vill göra med din tid. Bodil Jönsson talar i sin bok Tio tankar om tid, om styckad och ostyckad tid. Det är också ett bra sätt att få mer tid. Vardagen är gärna uppdelad i olika tidsfönster och då ser jag till att helgerna består mer av ostyckad och spontan tid. Det ger mig energi.

För mer inspiration kring www.tidshantering se

#Bokskrivarfestivalen #författarens8nycklar #reflektioner #skrivande #författare #vanor #systrarnapåkretaa #Grekland #dödsklippanisharmelsheikh #Egypten #charterdeckare #resaärattleva #feelgooddeckare #reseledare #Kreta #Sharmelsheikh