Jag är så glad över att jag fick vara med på bokskrivarfestivalen och tänker mycket på den kunskap som jag fick från alla underbara deltagare och författare som delade med sig av sina erfarenheter. Om du vill ta del av materialet i efterhand gör du det via denna länk:https://www.kreationslotsen.se/blogg/

Jag tänker att det är inte mer än rättvist att jag själv reflekterar kring dessa nycklar de närmaste veckorna. Jag är en författare i vardande som snart gett ut min andra bok. Jag är fortfarande okänd för de flesta. Jag brinner för resande, äventyr, läsande, magi i livet, hållbarhet och personlig utveckling. Min nisch är charterdeckare.

På bokskrivarfestivalen talade vi om kreativitet som en av författarskapets nycklar.Det är en av de saker som jag ständigt söker, letar efter saker som inspirerar mig och ger mig tankar till en historia. Många säger att de inte är kreativa och det är inte sant. Vi är det allihopa, men vi är kreativa på olika saker.

Jeanette berättade att kreativitet handlar om olika former av problemlösning. Tänk på vad du löser för problem på arbetet eller om du lagar mat hur du komponerar ihop en rätt av ingenting. Det är bara två exempel.

Mary Angelou säger så klokt: “Du kan inte göra slut på kreativiteten. Ju mer du använder och förbrukar den, desto mer får du.”

De tre främsta tips som jag använder och vill ge i detta ämne är:

Skaffa sittfläsk

Det är inte alltid roligt att skriva. Sitt ner i alla fall och skriv. Bestäm dig för att åtminstone sitta i tio minuter och skriv. Då brukar det komma något och som gör att du vill fortsätta att skriva en stund till.

Tjuvlyssna

Ibland får vi höra spännande kommunikationer på buss, tunnelbana och när någon pratar i mobiltelefon. Du hör en bråkdel men fantasin sätter igång när du funderar över vad den andra personen svarar. Det kanske är där och då du får en ide till en berättelse.

Läs eller lyssna

Det är en underskattad aktivitet. Varför jag inte säger titta på film är för att då är allting klart. I bokens värld oavsett om det är ljud eller bild kan du använda dina sinnen och bygga ut det du läser i berättelsen. Jag vet inte hur du är, men om jag inte gillar ett slut – så har jag inga problem att tänka alternativa slut.

Lycka till med ditt skapande och din kreativitet.

#Bokskrivarfestivalen #författarens8nycklar #reflektioner #skrivande #författare #kreativitet #systrarnapåkretaa #Grekland #dödsklippanisharmelsheikh #Egypten #charterdeckare #resaärattleva #feelgooddeckare #reseledare #Kreta #Sharmelsheikh