Anna jobbar sin första säsong som reseledare på Kreta och tycker att allt är väldigt spännande och intressant. Vad hon föga anar är att det snart ska bli ännu mer spännande. 
Anna och hennes kollegor välkomnar en ny chartergrupp till ön och strax därpå hittas en av resenärerna död, han har hängt sig i hotellrummet medan frun har sovit! Snart har ännu en man hängt sig och allt ser ut som självmord men sammanträffandena skaver hos Anna.


Polisens utredning uppger självmord men om protokollen från obduktionen skulle lusläsas står de att båda offren haft onormalt höga halter av sömnmedel i kroppen. För att inte skada turismen i landet avslutas fallen och reseledarna uppmanas att inte prata om det som hänt. Något Anna finner besynnerligt och svårt att följa.

 
Samtidigt märker Anna att några kvinnor beter sig annorlunda, framförallt den nyblivna änkan från första dödsfallet. Hon verkar inte sörja, och vad har hon för koppling till en av kollegorna bland reseledarna?

Svårt att hinna grubbla på händelser som sker här och nu när det precis är en vecka för att hylla gudinnan Gaia som enligt tron skyddar kvinnor och som enligt sägen kräver sina 7 offer under 7 dagar…

En tid av många intressanta utflykter och mängder av spännande lokalhistoria för Anna och alla charterresenärer. 

Tack för att jag fick möjlighet att läsa den här e-boken Jenny Björk på Hoi förlag 💙

Boken är första delen i en serie om reseledaren Anna och den släpps som pocket i augusti. 
#systrarnapåkreta #annamariaekblad@annamariaekblad #hoiförlag@hoiforlag @hoibokhandel#hoibokhandel #recensionsexemplar#46av100lästa2020