Efter att under dagen kollat av och till på bokmässan play så blev det även lite fysisk läsning 😉. Hade några sidor kvar i boken jag nu precis läst ut Anna-Maria Ekblads ”Systrarna på Kreta”.


Lite spännande med en ”charterdeckare”, alla böcker är ju egentligen en slags resa tycker jag. Man reser både i tid och rum, får uppleva många platser i både dåtid, nutid och framtid. Träffa många olika ”människor” och även om de är fiktiva så bygger man upp en sorts relation till dom!


Nu då alltså en charterdeckare och är till Kreta resan går. Här får vi följa både gäster, reseledare och följa med på utflykter. Jag har aldrig varit på Kreta inte ens i Grekland men blev faktiskt sugen nu efter att läst boken. Fina miljöbeskrivningar, god mat och så invävs det lite historia också om den grekiska mytologin.

Men är ju en deckare så naturligtvis finns ett par mord också med 😉. Det handlar om kvinnor som lever i förhållanden med våldsamma män och det handlar om hämnd.

Boken var helt ok men med ett litet snopet slut tyckte jag för man fick inte riktigt reda på hur allt slutade, blir att fantisera lite själv 😉 Men kommer en fortsättning på serien så man får nog klarhet… är en s.k cliffhanger kanske 😉.


#annamariaekblad #systrarnapåkreta#hoiförlag #lenamlindbladbokprat#boktips