Vi får följa den unga reseledaren Anna. Det är hennes första säsong och nu är hon på Kreta och ska möta ett gäng nya resenärer. Hon arbetar tillsammans med Göran, Stina, Frederik och chefen Daniel. Vi lär även känna några av gästerna på hotellet, den grekiska guiden Eleni samt poliserna som tillkallas när en svensk man hittas hängd i sitt hotellrum. Vi får lära känna alla karaktärer i boken, vissa lite mer på djupet än andra. 
📖

Till skillnad från många andra deckare så spelar inte polisutredningen så stor roll. Vi läsare vet hela tiden vad som har hänt och det är inte däri spänningen ligger. Det som gör boken till en bladvändare är psykologin, relationerna och det mystiska hemliga sällskap som finns på ön. 
📖

Det är bra med ett persongalleri i början. Även om jag nog kunnat hålla koll på karaktärerna ändå så är det fint att få lite kunskap om personerna innan läsningen tar fart ordentligt. 
📖

Om myter. Om vuxenvärldens svek. Om våld och övergrepp. Om hämnd. Om att bli fri. Om att undanhålla information . Om att söka svar.
📖

Även om systerskapet dras till sin spets här så är det befriande att läsa om dessa kvinnor. 
📖

En perfekt bok att ha med en charterresan när sådant blir aktuellt igen. Jag läste den uppkrupen i soffan med en filt över benen. Det fungerade utmärkt det med. Jag kommer definitivt vilja läsa mer av författaren. Den här typen av lättlästa böcker är perfekt underhållning på semestern. 

Stort tack till @hoiforlag för att jag fick möjlighet att läsa. 

#systrarnapåkreta#annamariaekblad#hoiförlag#recex#charterdeckare#boktips#läsning#böcker#deckare#relationer#resa#kreta#charter#reseledare#död#våld#övergrepp#myter#hemligtsällskap#sarasbokhyllor@annamariaekblad