Jag är så glad över att jag fick vara med på bokskrivarfestivalen och tänker mycket på den kunskap som jag fick från alla underbara deltagare och författare som delade med sig av sina erfarenheter. Om du vill ta del av materialet i efterhand gör du det via denna länk:https://www.kreationslotsen.se/blogg/

Jag tänker att det är inte mer än rättvist att jag själv reflekterar kring dessa nycklar de närmaste veckorna. Jag är en författare i vardande som snart gett ut min andra bok. Jag är fortfarande okänd för de flesta. Jag brinner för resande, äventyr, läsande, magi i livet, hållbarhet och personlig utveckling. Min nisch är charterdeckare.

På bokskrivarfestivalen talade vi om det sociala som en av författarskapets nycklar.Vad menas egentligen med det? Det går att tolka på två sätt. Det ena som jag tänker på är hur du är som författare och vem du hänger tillsammans med. Det andra handlar om hur du bemöter andra och går mer in på offentligheten som kommer senare. 

Så idag utgår jag från dig som författare och du behöver absolut inte vara introvert och osocial för att skriva böcker. Det behöver inte vara ensamt att skriva.

Mina tips för dig som inte vill vara ensam i ditt författarskap:

Skriv i grupp

Ja, det går faktiskt att skriva i grupp, till och med nu under corona. Det är häftigt att koppla upp sig digitalt och under en timme sitta och skriva till andra författare. Det är något som jag kan rekommendera. Själv är jag med i ett skrivsammanhang där vi regelbundet träffas digitalt, skriver tillsammans och talar om olika skrivutmaningar.

Skaffa skrivkollegor

Precis som en arbetskollega förstår dina utmaningar och kan hjälpa dig, är det samma sak med en skrivkollega. Ni kan tillsammans prata om allt och ingenting som rör skrivande. Det är verkligen en befrielse att tala med någon som förstår och som går igenom samma sak som du. Tillsammans kan ni fira när det går bra och hjälpa varandra när det behövs.

En ansvarspartner

En person som du berättar för vad du ska göra under nästa vecka och som hjälper dig att hålla dig ansvarig för det du lovat dig själv. Det är mycket svårare att bryta löften till andra än till sig själv. Så är det i alla fall för mig.Du väljer själv om du vill ha en eller flera skrivkollegor. Ibland är det skönt att ha flera och kanske talar ni med varandra om olika saker, en talar du utmaningar med, en visar du upp din text för och får feedback av och sedan har du ett skrivsammanhang där du får fler input. Det jag vill säga är att oavsett vad du gör, så är det alltid bra att dela sina tankar, utmaningar och segrar med någon. Då är en skrivkollega perfekt. 

#bokskrivarfestivalen #författarens8nycklar #reflektioner #skrivande #författare #detsociala #systrarnapåkreta #grekland #dödsklippanisharmelsheikh #egypten #charterdeckare #resaärattleva #feelgooddeckare #reseledare #kreta #sharmelsheikh