Jag är så glad över att jag fick vara med på bokskrivarfestivalen och tänker mycket på den kunskap som jag fick från alla underbara deltagare och författare som delade med sig av sina erfarenheter. Om du vill ta del av materialet i efterhand gör du det via denna länk:https://www.kreationslotsen.se/blogg/

Jag tänker att det är inte mer än rättvist att jag själv reflekterar kring dessa nycklar de närmaste veckorna. Jag är en författare i vardande som snart gett ut min andra bok. Jag är fortfarande okänd för de flesta. Jag brinner för resande, äventyr, läsande, magi i livet, hållbarhet och personlig utveckling. Min nisch är charterdeckare.

På bokskrivarfestivalen talade vi om mindset som en av författarskapets nycklar.Det är en term som många svänger sig med. Du måste ha rätt mindset. Vad betyder det egentligen?

Carol Dweck, professor i psykologi och forskare inom personlighets- och socialpsykologi, säger att vi har möjlighet att välja och ha olika mindset.

Det påverkar våra prestationer och vår förmåga att klara av misslyckanden. Min bild av ett mindset är att vara som en gatupratare. Den står på gatan, när det kommer en vindpust kan den åka till marken men lika snabbt reser den sig upp igen. Det gör den inte bara första, andra och tredje gången utan även hundrade gången det händer. Det är en konst som inte alla klarar av. Jag vill ge tre exempel på hur du kan använda detta mindset.

Ha en lärande attityd/mindset

Alla jobb är hantverk och tar tid att lära sig. Var ödmjuk inför detta faktum. Man brukar tala om 10 000 timmar och det är drygt 7 arbetsår om man tänker att man arbetar med något 40 timmar i veckan. Varför inte lära sig något nytt kring skrivande varje vecka, antingen genom att läsa andra böcker eller läsa böcker om själva hantverket.

Ha ett mindset som är öppet för feedback

I början är det viktigaste att skriva och få ihop en text. När du sedan kommer till fasen där du börjar redigera behöver du andras hjälp att se din text på ett annat sätt. Lyssna på all feedback och ta sedan beslut om vad du tycker är relevant och arbeta vidare på det. Ta det inte som personlig kritik och att din text inte är bra. All text kan utvecklas och det är du som författare som bestämmer vad som är relevant att ändra. Texten är din.

Ha ett vinnande mindset

Författarskapet består av så mycket mer än att skriva manus. Idag behöver du vara beredd på att arbeta som entreprenör och bli ditt eget företag. Det innebär att du behöver lära dig andra saker som en författare behöver. Det kan vara att göra en hemsida. Det kan vara administration i ditt företag. Det är definitivt försäljning och marknadsföring. Författarens person är en del av författarskapet idag. Här kan du låna Pippis mindset när du står inför något nytt som du inte gjort eller kan sedan tidigare. ”Det har jag aldrig provat förut, så det klarar jag säkert!”Pippi.

Med andra ord kommer det att gå bra.

#Bokskrivarfestivalen #författarens8nycklar #reflektioner #skrivande #författare #mindset #systrarnapåkreta #Grekland #dödsklippanisharmelsheikh #Egypten #charterdeckare #resaärattleva #feelgooddeckare #reseledare #Kreta #Sharmelsheikh