Jag är så glad över att jag fick vara med på bokskrivarfestivalen och tänker mycket på den kunskap som jag fick från alla underbara deltagare och författare som delade med sig av sina erfarenheter. Om du vill ta del av materialet i efterhand gör du det via denna länk:https://www.kreationslotsen.se/blogg/

Jag tänker att det är inte mer än rättvist att jag själv reflekterar kring dessa nycklar de närmaste veckorna. Jag är en författare i vardande som snart ger ut min andra bok. Jag är fortfarande okänd för de flesta. Jag brinner för resande, äventyr, läsande, magi i livet, hållbarhet och personlig utveckling.

Min nisch är charterdeckare.På bokskrivarfestivalen talade vi om kunskap som en av författarskapets nycklar.Det är ett område som det verkligen går att gräva sig ner i och jag ger som vanligt tre tips kring kunskap.

  1. Gräv där du står. 

Det är något som många känner igen och får höra. Vad innebär det egentligen?Om du vill skriva en bok om en polis och själv inte är det, behöver du ta reda på polisen värld med allt från arbetsuppgifter till förväntningar. Därför är det inte så konstigt att många författare skriver utifrån ett yrke som de själva känner till. Jag har varit reseledare, och därför är det naturligt för mig att känna till reseledarens vardag, arbetsuppgifter, fördelar och utmaningar.

  1. Leta efter kunskap 

Det går att göra på flera sätt. Varför inte prova att intervjua en person som har den erfarenheten som du letar efter. Om du ska skriva om cyklister är det bra att intervjua en cyklist. Det går även att läsa böcker där det berättas om just den informationen du är ute efter eller varför inte börja googla på ett område och se vart det tar dig vidare.

  1. När letar jag efter kunskap och när slutar jag?

Det är något som många brottas med. Flera har sina sökperioder innan de börjar skriva sitt manus. Det är bra. Samtidigt vet jag inte allt innan jag börjar skriva min berättelse. Det dyker upp frågor under tiden jag skriver. Då skriver jag upp dessa frågor på sidan i manuset. Anledningen är att jag inte vill stoppa ordflödet utan tar reda på detta senare. När jag redigerar texten hittar jag ytterligare saker som behöver kontrolleras, och då blir det att leta efter mer kunskap igen. Så i mitt eget författarskap slutar jag inte leta information förrän manuset är godkänt av förlaget. Då är det inte meningen att jag ska göra fler ändringar.Det finns ytterligare en kunskap som man får genom att läsa böcker om skrivande. Jag känner att jag utvecklas skrivmässigt för varje bok som jag skriver. Dessutom gäller att läsa böcker i olika genrer. Det är oerhört lärorikt och givande.

#Bokskrivarfestivalen #författarens8nycklar #reflektioner #skrivande #författare #kunskap#systrarnapåkreta #Grekland #dödsklippanisharmelsheikh #Egypten #charterdeckare #resaärattleva #feelgooddeckare #reseledare #Kreta #Sharmelsheikh