Jag läste den första boken i denna charterserie när den kom ut, med stor behållning. Jag är förtjust i mixen av resa, historiska berättelser, reseledarlivet och mordgåtan. Del 2 gör mig inte besviken.

Nu har reseledaren Anna lämnat Kreta i Grekland och arbetar nu sin andra säsong i Egypten och orten Sharm el sheik. När vi möter henne har hon fått ansvaret att under kommande veckan ta hand om en gymnasiegrupp som kommer ner. 

Den här boken går idag under epitet Mysdeckare, och det kan nog stämma i mångt och mycket. Det finns inga ingående, blodiga scener beskrivna i detalj. Här möter vi ungdomar ur deras vardag. Med intriger, konflikter och mobbning. Det skickas anonyma hot till både lärare samt elever, och märkliga saker sker hela tiden. Till slut misstänker man varenda en. Miljöbeskrivningen är fantastisk, från ökenlandskapet till den otroliga undervattensvärlden. Det märks att författaren har upplevt detta på riktigt. 

Slutet är riktigt obehagligt. Det faktum att några elever inte kommer att finnas med på planet hem är förstås hemskt i sig, men jag ryser av obehag hur farliga och manipulativa vissa människor kan vara för andra.

#dödsklippanisharmelsheikh #charterdeckare #feelgooddeckare #mysdeckare #AnnaLindblomserien #Egypten #sharmelsheikh #upplevelser #resor #reseledare #hoi @mariafallström