En gymnasieklass reser till turistorten Sharm El-Sheikh i Egypten. Men knappt har gruppen landat förrän det händer oförklarliga saker. Reseledaren Anna kan inte låta bli att nysta i det och återigen dras hon in i en polisutredning. Plötsligt försvinner fyra elever spårlöst på en utflykt. När Anna försöker ta reda på vad som hänt inser hon snart att konflikterna mellan ungdomarna går djupare än någon kunnat ana.

Jag tycker om sättet författaren blandar en spännande deckarintrig i semestermiljö med fakta om bl.a. religion och platsens historia. Jag fastnar tyvärr inte lika mycket för berättelsen i denna bok som den första i serien. Det blir lite för mycket tonårsintriger och märkliga känslomässiga reaktioner hos en del karaktärer. Men det är kul att läsa en lite annorlunda deckare. Den gör att jag saknar att resa och uppleva nya platser och kulturer, även om jag förstås vill ha det lite lugnare än gänget på denna resa. Kul också att ett citat från vår recension av första boken kom med som blurb även i denna bok 😊

#dödsklippanisharmelsheikh #charterdeckare #upplevelser #Egypten #Sharmelsheikh #reseledare #feelgooddeckare #Hoi #systrarnaleosbokprat #recension