När jag läste Anna-maria Ekblad första bok Systrarna på Kreta så blev jag direkt förälskad i genren charterdeckare. 
Den var både mysig och spännande och gav mersmak till både genren och författaren och nu äntligen fick jag läsa del två, Dödsklippan i Sharm El-Shejk, serien om reseledaren Anna och hennes vänner. 

I denna del är vi denna gång i Egypten och mer specifikt Sharm El-Shejk. 
Anna får verkligen något att bita i denna gång när en hel gymnasieklass kommer till Sharm El-Shejk för sin klassresa inför sista året.
Men redan på Arlanda får läraren ett hotfullt sms som varnar de för att åka ner till Egypten. Och när de är på ett av sina utflykter händer en tragisk olycka, men Anna är inte så säker på att det verkligen var en olycka med tanke på de många hot som klassen fått på ett eller annat sätt. 

Jag hade lite svårt att komma in i den här boken, men tror det hade mest att göra med att jag inte riktigt fick till tiden för att läsa som jag helst hade velat ha.
Däremot så kan jag säga att så fort jag kommit in i den så slutade spänningen aldrig. Jag var fast så fort jag kunde läsa ett längre tag och när jag väl var fast var det nästan så jag saknade något när jag väl var tvungen att släppa den ifrån mig.
Anna-maria skriver med sån inlevelse och känsla och man förundras över hur hon kan fånga så många olika karaktärer. 
Underbart och lättläst språk. Karaktärer som man antingen älskar eller avskyr och beskrivningarna av platserna gör att man längtar efter att få åka till Sharm El-Shejk själv. 
Ett stort plus är att man får en liten historielektion också med berättelser om Sharm El-Shejk och Egyptens historia. 

Jag ger denna bok 📚📚📚📚📚/5! 
Tack så jättemycket @annamariaekbladför recex och @hoiforlag för denna fina resa ❤