Systrarna på Kreta av Anna- Maria Ekblad. Anna Lindbolm arbetar som reseledare på Kreta. Hon är ny i branschen och ser framemot den första säsongen i yrket. Hon har genom sitt val av yrke fått en välbehövlig geografisk distans till sin kontrollerande och ständigt oroliga mamma. Anna och hennes närmaste kollega Stina, båda fyllda tjugoett och trivs på Reseexperten och med sina övriga kollegor. 


Anna ser fram emot att jobba på Kreta. Underbar miljö med det turkosblå vattnet, maten, kulturen och alla gäster som hon med god service ska få att trivas. Allt blir inte riktigt som Anna föreställt sig.

En av chartergästerna hittas död på hotellet. Det verkar vara ett självmord. Anna får vara Reseexperten och polisen behjälplig när det gäller kontakten med änkan och diverse göromål som aktualiseras vid dödsfallet. Annas intuition arbetar på högvarv. Är det inte lite konstigt ändå, att gästen tagit sitt liv? Änkans förändrade personlighet sätter också griller i Annas huvud.

Samtidigt så träffas ett hemligt sällskap i Knossos inre för att förbereda för den offervecka som just inletts. Guidade resor till Knossos får gästerna intresserade av den grekiska historian, asagudarna och allt det som hände då för så många år sedan. Detta berättat av guiden Eleni och Reseexpertens reseledare Göran. Anna kan inte lägga undan sina tankar utan fortsätter att nysta i vem gästen som dog var. Vad gjorde han här? Hade han kopplingar till Kreta? Hon kommer i kontakt med den snygge polisen Stefanos som också har funderingar kring den döde gästen. 


Anna-Maria Ekblad @annamariaekbladhar skickligt och beskrivande vävt ihop nutid med historiska berättelser om grekisk mytologi. Spänningen finns med genom hela boken. Den är så där mysigt lagom. Jag känner dofter, ser vattnet, tar till mig de målande berättelserna om Kretas historia! Jag vill åka dit, nu och bums! Absolut en läsvärd bok. Passar bra nu till semestern då vi behöver få drömma oss bort till Grekland då världsläget ännu gör att många väljer att hemestra. Tycker också om konceptet charter deckare. En bra debutbok om ni frågar mig ⭐⭐⭐⭐ theres_bokhylla på Instagram

#systrarnapåkreta #charterdeckare #hoi #charter #resor #upplevelser #recension #theres_bokhylla #reseledare