Läsa barnböcker är ett sätt att hitta tillbaka till magin i livet. Det är ingenting som jag någonsin blir för gammal för.

En av mina favoritböcker som barn var syskonen som fann ett annat land Nania genom en garderob. Jag läste den igen för ett tag sedan och boken var fortfarande lika bra som jag minns den.

Boken om Vidar Fyröga fick mig att känna på samma sätt. En glädje över magin som finns i livet om man är öppen för att ta emot den. Det är en magisk sten som är nyckeln för Vidar att ge sig iväg på en resa.

Boken ger en känsla av att allt går om man bara vill. Det går att ta sig igenom alla utmaningar som kommer längs vägen i livet och även om det är tufft. Boken är full av hopp och samtidigt både spännande och lärande. Om du inte är intresserad av vikingatiden, blir du det garanterat.

En stor eloge att författaren Maria Fallström själv läser upp boken och gör det med inlevelse.