Dödsklippan i Sharm El-Sheikh av Anna-Maria Ekblad. Anna Lindbolm arbetar som reseledare och är nu stationerad i Egypten. Hon lite över tjugo år just bytt destination. I Egypten har hon fått nya kollegor däribland unga Tuva från Skellefteå. Den här veckan ska Anna och hennes kollegor ta emot en skolklass som vill ta del av både utflykter och ha undervisning i religion. Spännande utmaning tycker Anna. J

ust innan skolklassen ska påbörja resan får läraren Sofia ett smshot,där hon uppmanas att inte resa iväg. Om de åker så är det hennes fel att det kommer att hända saker. Trots allt så väljer de att åka. Alla elever i klassen är inte såta vänner. Mobbing och utfrysning är vardagsmat för Nora som enligt några tjejer i klassen har ”stulit” Wille från Melina. Klassen landar i Egypten och allt verkar lungt och fridfullt. Men skenet bedrar. Det händer mycket under ytan.

En utflykt i öken blir startskottet för allt som komma skall. Spänningen stiger och eleverna vet inte vad de ska tro. Melina, Moa och Nicole jobbar på allt vad de kan för att ge Nora vad hon tål. Hon ska inte tro hon är något!

Anton faller pladask för Nicole och känner sig glad för uppmärksamheten han får av henne. Anna arbetar tillsammans med kollegorna för att göra vistelsen informationsrik och trevlig för klassen. När allt börjar gå galet så får Anna fullt upp med att försöka luska ut vad som verkligen hänt och till sin hjälp har hon till viss del den grekiske polisen Stefanos som hon träffade när hon arbetade på Kreta.

Spännande bok med härligt berättande inslag om Moses uttåg ur Egypten och om religion i Egypten. Tycker om genren Charterdeckare och Anna-Marias sätt att skriva. Att väva samman historia med bokens röda tråd gillas mycket! ⭐⭐⭐⭐ theres_bokhylla på Instagram