Dödsklippan i Sharm el-Sheikh är den andra boken i den fristående charterdeckarserien om Anna Lindblom och hennes kollegor.

Men jag rekommenderar att läsa den första boken, Systrarna på Kreta, först för att kunna hänga med till hundra procent.
Jag gillar att jag får en inblick i arbetet som reseledare och att böckerna utspelar sig i olika länder.
Samtidigt som jag följer den spännande berättelsen så får jag en lärorik historielektion under tiden som är väldigt intressant.
Boken börjar med ett persongalleri vilket jag tycker är bra då karaktärerna är en del, några av dem fastnar lite extra.

Miljöbeskrivningarna är målande och det märks att författaren vet vad hon pratar om. Det ligger nog mycket research, kunskap och erfarenhet bakom denna bok och serie. 

Berättelsen slutar lite ’mitt i’ och jag hoppas att jag får några svar i nästa bok. Kanske att även några svar från Systrarna på Kreta vävs med. 
Jag ser fram emot nästa bok i serien och gissar på att den kommer utspela sig i Turkiet.

Oavsett land så ska det bli spännande och lärorikt att få läsa.
🩴
På turistorten Sharm el-Sheikh har gruppen med gymnasieelever knappt landat förrän det händer oförklarliga saker. Reseledaren Anna Lindblom kan inte låta bli att nysta i det och återigen dras hon in i ett polisfall när hon egentligen borde njuta av sin tid i Egypten. Anna märker tidigt att något ligger och pyr under ytan hos ungdomarna. Och plötsligt försvinner fyra elever spårlöst på en utflykt i bergen. Har de gått vilse? Kan de ha blivit kidnappade?
När Anna försöker ta reda på vad som har hänt inser hon snabbt att konflikterna i klassen går djupare än någon kunnat gissa. Samtidigt som försvinnandet blir en huvudnyhet i Sverige nås Anna av ett fruktansvärt besked som hon måste förmedla till eleverna.
🩴
Tack så mycket @hoiforlag 🤗
Författare: @annamariaekblad
Sidor: 256
Betyg: 🐸🐸🐸➕

#bokpost#recensionsexemplar#annamariaekblad#charterdeckare#dödsklippanisharmelsheikh#deckare#thriller#roman#hoiförlag